Og der kom lys

Det er andet år i træk, at vi har holdt jul i Arles. Det skyldes, at byen sprudler og der er en masse aktiviteter for børn såsom teater, spil/lege og musik i gaderne. Vi landede d.21 december og dagen efter havde jeg et par aftaler med et par af mine favoritproducenter (Clos Saint Jean og Pierre Usseglio) i Chateauneuf for at hente julevine.

Om eftermiddagen ankom Jens og Birgitte (Børnenes mormor og morfar) og vi fik bestilt en kalkun på 4 kilo hos slagteren. De franske supermarkeder har heldigvis alt, så det var nemt at få købt ind til kastagnepuré, waldorfsalat etc.

Juletræet blev pyntet, der kom lys og svinset og svanset med sange i løbet af aftenen og det var svært hyggeligt.

Et andet sted der var kommet lys siden sidst, var på den øverste etage. Da vi købte huset i Arles, så var det en mur og en trædør som adskilte det øverste værelse fra tagterrassen, hvilket undrede mig. Værelset var ret mørkt, da der kun var et vindue på 40 x 60 cm. i siden af rummet. Men når jeg tænkte mere over det, så blev det egentlig logisk nok. I Provence er der over 300 solskinsdage om året og ret varmt. De har altså masser af lys og de fleste boliger (i hvert fald ældre) er bygget således, at væggene er tykke for at holde temepereturen lav indendøre og af samme årsag er der få vinduer (og i gamle dage var vinduer sikkert også ret dyre). Vores kvarter “La Roquette” blev bygget til arbejderne som arbejdede i La Carmargue (i dag et naturreservat). De må have haft brug for mørke og kølighed, når de kom hjem.

Men efter et par hundrede år har verden ændret sig med hensyn til kvalitet af vinduer, varmekilder, aircon etc. og i La Roquette er der blevet solgt et hus til os – en dansk familie som til daglig lever i det kolde nord, hvor man gør alt for at få lys i boligerne. Derfor har vi fået lavet et stort hul i væggen og isat en dør. Udover det giver en masse lys, så bliver rummet pludselig optisk meget større og kan bruges på nye måder. Man kan for eksempel både være ude og inde i skyggen om sommeren og være i kontakt med hinanden. Så mangler vi bare at pudse og male terrassen…

Det bliver fedt til sommer!

IMG_5092

 

 

Print Friendly, PDF & Email

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  Book huset

  Dit navn (Skal udfyldes)

  Din email (Skal udfyldes)

  Dit telefonnummer (Skal udfyldes)

  Antal personer:

  Check-in dato:

    your selection     unavailableOK

  Check-out dato:

    your selection     unavailableOK

  Ønskes slutrengøring (500 kr.)?