Huskøb i Frankrig

Flere har spurgt os om, hvordan det er at købe hus i Frankrig, så det vil vi da lige skrive lidt om. Det her er ikke en lang guide men mere et par opmærksomhedspunkter. Når I har fundet drømmehuset, så skal det “bare lige” købes. For et par år siden købte vi hus i Danmark, hvilket var ret nemt, så vi så det ikke som den store udfordring at købe i Frankrig – udover vores skolefransk. Men det er altså noget helt andet…

Mit første og bedste råd er derfor at få fat i en dygtig advokat, som er specialist i franske retsforhold og taler fransk. Vi brugte Ann-Sofie Kold Christensen og hun har yderst professionelt rådgivet os og hjulpet os smertefrit igennem og stået for alt kontakt til mægler og notar i Frankrig.

Som køber skal I være opmærksomme på følgende ift. proces og udgifter. Her simpelt skitseret:

  • Først underskriver I et købstilbud.
  • Når I er blevet enige med sælger om prisen, så laver sælgers notar udkast til købsaftale. Den læses igennem af jeres advokat og gennemgåes i fælleskab. Så sendes den retur med anmærkninger.
  • Det er køber som betaler mægler samt en fast pris på 12 procent af købsprisen til notar og tinglysning. Så det er ikke bare købsprisen, I skal være opmærksomme på.
  • Både køber og sælger har en notar.
  • Når købsaftalen er underskrevet, så skal der overføres et depositum. Kort efter overføres det totale beløb.
  • Skøde udarbejdes og sendes til tinglysning
  • Huset er jeres.

Det tager cirka 3 måneder eller mere. I skal også huske at sætte jer ind i franske skatteregler, få en fransk husforsikring, en fransk bank som I kan tilmelde regninger som el, vand, varme etc. Det franske forsikringsselskab AXA har en dansker ansat som kan være behjælpelig, og Credit Agricole har en international afdeling som kan hjælpe med banken. Men hav tålmodighed. I frankrig tager alt bare lang tid og intet rimer på digitale hurtige løsninger.

Print Friendly, PDF & Email